Бившият премиер на България Иван Костов заяви, че отношението към политиката

...
Бившият премиер на България Иван Костов заяви, че отношението към политиката
Коментари Харесай

Иван Костов с тежък анализ за България

Бившият министър председател на България Иван Костов съобщи, че отношението към политиката и политиците не е на висота. Той изясни неналичието на доверие към политиците през днешния ден с обстоятелството, че са изгубени политическите ориентири.

„ Няма я политическата визия за България. Или по-точно – визията е несподелена от болшинството български жители. В обществото няма консолидирано болшинство, което желае безусловно България да има народна власт по западноевропейски пример, т.е. с господство на правото. Аз не споделям, че на Запад няма корупция. Може би дори като мащаби е доста по-голяма, в сравнение с у нас. Но у нас няма оня баланс, който прави наказуеми тези, които нарушават законите и минават оттатък границата им. И от тази позиция – това схващане явно не се споделя от огромното болшинство, тъй като виждаме обществото какво излъчва в Народното събрание. От друга страна, ние се намираме пред едно съществено предизвикателство, а точно – войната в Украйна, което би трябвало да консолидира българската нация, както консолидира западните народи, само че и това не виждаме да се случва, въпреки да има едно болшинство, което осъжда съветската експанзия против Украйна “, сподели Костов в изявление за БНР.
-->
Бившият министър председател на България счита, че поради неналичието в обществото на настройка за една огромна фантазия, за един огромен блян, страната тъпче на едно място. Това е и повода политическата система да не се употребява с поддръжката и доверието на обществото. Той добави, че „ Демократична България “ е една от доста дребното партии в Народното събрание, които са на равнището на схващане на политическия проблем пред страната.

„ Поведението на „ Демократична България “ би трябвало да бъде адмирирано и подкрепено. Те вършат всичко допустимо, с цел да се решат проблемите, които стоят пред Народното събрание. Правят го сдържано, свястно. Една сдържаност е доста нужна “, сподели още Иван Костов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР